Centre International de Neurobiologie Appliquée selon Dr. Klinghardt
International Center for Applied Neurobiology according to Dr. Klinghardt
Home       Contact      

Dr Med. Dietrich Klinghardt, Seattle, USA

RASKASMETALLIT JA KROONISET SAIRAUDET

V
anhassa Roomassa rikkaat ja etuoikeutetut joivat lyijypikareista, myös heidän vesijohtonsa olivat lyijystä. Kesti kauan, ennen kuin todettiin lyijyn olevan syynä aristokraattien mielisairauksiin.
Samoin käytettiin menneinä vuosisatoina elohopeaa akuuttien ja kroonisten infektiotautien hoitoon. Mozartin aikoihin, joka itse kuoli elohopeamyrkytykseen syfiliksen hoidon seurauksena, jokainen Wienissä työskentelevä patologi tunsi elohopeamyrkytykseen kuolleen harmaanväriset elimet.
Taas kesti kauan, kunnes tutkijat todistivat elohopean myrkyllisyyden.
Mercury at ambiant temperature
Mercury at ambiant temperature

Tietty määrä elohopeaa estää mikro-organismien kasvun, mutta samoin kuin kemoterapia, se aiheuttaa sairaustiloja potilaassa, jotka voivat jopa tappaa potilaan. Elohopea on hermomyrkky ja se heikentää immuunivastetta. Ongelma on, että virukset, bakteerit ja sienet voivat muuntautua ja kehittää resistenssin, ne saattavat jopa muuntautuneina kasvaa erittäin hyvin myrkyllisessä ympäristössä. Ihmisen keho siis sekä kärsii raskasmetalleista että samalla luo otollisia kasvupaikkoja mikro-organismeille ja kärsii myös niistä. Raskasmetalleja varastoivien kehonosien immuunivaste toimii huomattavasti huonommin kuin vähemmän rasittuneet alueet. Näitä kehonosia ovat mm. hampaat, leukaluu, sidekudos, suolistossa imusolmukkeet, hermot ja autonomit gangliot. Näissä kudoksissa myös verenkierto on huonompi, joten kudoksen aineenvaihdunta on huonompi, kuonat rikastuvat sekä kudokset kärsivät hapen ja ravinteiden vajauksesta.
Tutkimukset näyttävät, että lähes kaikki tunnetut sairaudet ja niiden oireet voivat aiheutua tai niihin on osasyynä raskasmetallit, erityisesti elohopea. Yleisimmät oireet ovat krooninen väsymys, depressiot ja nivelkivut.

Lääketieteellinen tutkimus on mm. PCR-testien (Polymerase Chain Reaction) avulla voinut todistaa että lähes kaikki sairaudet aiheutuvat tai niiden seurana löytyy aina kroonisia infektioita kehossa. Esimerkkeinä mainittakoon sydämen tulehdustilat jotka ovat yleensä lähtöisin suun patogeenisistä mikro-organismeista, Chlamydia trachomatis, joka yleensä on lähtöisin virtsateiden tulehduksista ja aiheuttaa tulehduksia hampaissa ja leukaluussa sekä nivelissä. Tyypin 1 diabeteksen laukaisee usein viirusinfektio.

Chlamydia-trachomatis
Chlamydia-trachomatis

Täten voidaan sanoa, että jos haluamme pysyvästi parantaa heikkon yleiskunnon ja krooniset infektiot, on ehdottoman tärkeää puhdistaa keho raskasmetalleista. Todennäköistä on, että jos emme hoida raskasmetalliongelmaa, ei mitkään muut hoitomuodot, ei antibiootit eikä vaihtoehtoiset hoitomuodot tepsi infektiotilan hoitoon.

Elävän ihmisen kehon raskasmetallirasituksen mittaaminen ei ole helppoa. Tieteelliset testit tutkivat verinäytteen, virtsan, ulosteen tai kudosnäytteen raskasmetallipitoisuuden. Emme kuitenkaan voi sanoa, kuinka paljon esim. elohopeaa on aivoissa. Elohopea voidaan mobilisoida ja tutkia sitten esim. virtsan elohopeamäärän, mutta jos elohopea ei lähde liikkeelle, ei virtsassa näy mitään.

Eräs tapa mitata raskasmetallien ja elohopean määrä kudoksessa on kinesiologinen lihastesti. Voimme elektromagneettisen ärsykkeen avulla (kun tietty ainemäärä laitetaan testattavan lähelle) aiheuttaa resonanssin kehossa olevan raskasmetallin ja sen ulkopuolella olevan metallimäärän välillä. Samalla tavalla voimme testata myös, missä metalli on varastoituneena ja kehon puhdistukseen parhaat lääkkeet tai ainekset, ja niiden määrät. Tohtori Dietrich Klinghardt, saksalaissyntyinen lääkäri, on kehittänyt erittäin tarkan kinesiologisen testimenetelmän mm. tähän tarkoitukseen. Voimme myöskin katsoa, mitkä lääkkeet täydentävät toisiaan ja mitä ei tarvita löydetyssä yhdistelmässä.

Get Adobe Flash player
3D representation of a molecule

Merkittävää kysymys on myöskin, miksi eri henkilöillä raskasmetallit varastoituvat eri kehonosiin ja aiheuttavat eri sairauksia. Jos raskasmetallit varastoituvat aivojen limbiseen keskukseen seuraa depressioita, jos ne ovat hypotalamuksessa esiintyy esim. hormonihäiriöitä, lisämunuaisissa aiheutuu krooninen väsymys, luissa olevat metallit aiheuttavat osteoporoosia ja leukemiaa, lihaksissa aiheutuu fibromyalgia, joitakin esimerkkejä mainitakseni.

Tähän voi vaikuttaa hyvin monet tekijät:
Tietysti yksilön perimä vaikuttaa hänen heikkoihin kohtiin, siis geneettinen alttius. Varhaiset ruumiilliset traumat (esim. pään loukkaantumiset, mahdolliset syntymätraumat) saattavat altistaa esim. aivot raskasmetalleille. Ravintoaineallergiat aiheuttavat lieviä tulehduksia suoliston ja nivelten alueella. Geopaattinen stressi, maasäteily ja liiallinen sähkörasitus saattavat rasittaa eri kehonosia, jotka sitten heikentyneinä varastoivat raskasmetalleja. Arpikudos varastoi myöskin eri myrkkyjä. Sairaat hampaat vaikuttavat eri elimiin ja heikentävät niitä, jolloin ne altistuvat metalleille. Eli moninaisimmat ympäristötekijät vaikuttavat heikentävästi kehoon ja heikentyneet osat altistuvat herkemmin raskasmetalleille. Ravinteiden puute heikentää myöskin kehoa, samoin myös kehoon varastoituvat myrkyt, liuottimet, puunsuojat, ympäristömyrkyt, ruuan lisäaineet, lääkkeet jne. On todettu että eri metallien ja myrkkyjen yhteisvaikutus on huomattavasti suurempi kuin yksitäisen aineen rasittava vaikutus. Yleisimmin ihmistä rasittavat metallit ovat elohopea, lyijy, alumiini ja kadmium.

Eräitä yleisiä raskasmetalleja puhdistavia aineksia tai lääkkeitä ovat DMPS; DMSA, i.v. C-vitamiini korkeina annoksina, glutationi, Chlorella pyrenoidosa ja Chlorella vulgaris- levät, aminohapot, rikkipitoiset kasvit kuten valkosipuli ja karhunlaukka, korianteri ja vuohenhera.

Immune cells are, in these places, weakened, while microorganisms proliferate
Immune cells are, in these places, weakened, while microorganisms proliferate

Seuraavat kohdat on huomioitava raskasmetallien puhdistuksessa:

 • Tarkka diagnoosi mitä metalleja kehossa on ja missä ne sijaitsevat.
 • Yksilölle parhaiden sopivat puhdistavat lääkkeet ja ainekset ja niiden tarkat määrät.
 • Kehon puhdistusta tukevat toimenpiteet ja lääkkeet, esim. tarvitseeko maksa ja munuaiset tukea, kuinka suolisto jaksaa tehdä työnsä puhdistuksen aikana, keuhkojen ja ihon kautta kuonaa poistamiskyky. Näiden elinten rasitus kasvaa puhdistuksen aikana.
 • On katsottava, onko jokin elin niin heikko, että se estää kehon tervehtymisen tai kehon reaktiokyvyn. Nämä täytyy hoitaa ensin. Voi olla että liian heikko keho ei jaksa tehdä vaadittavaa puhdistustyötä.
 • On diagnostisoitava ja hoidettava krooniset infektiotilat. Borrelioosin suhteen on oltava erityisen tarkka ja sen hoitaminen on hyvin vaikea. (Tohtori Klinghardt on tutkinut ja kirjoittanut aiheesta.)
 • Potilasta on tuettava ja tarkkaan seurattava, sillä hän saattaa reagoida voimakkaasti puhdistuskuuriin. Yleensä on kyse siitä, että raskasmetallit liikkuvat kehossa, mutta jokin elin ei jaksa tehdä työtään ja täten raskasmetalleja ei poistu kehosta tarvittava määrä. Tällöin raskasmetallien aiheuttamien sairauksien oireet pahenevat.

  Kun huolellisesti työskentelemme tällä lailla ja raskasmetallit poistuvat kehosta, moni krooninen sairaus paranee ja terveydentila kohenee. Raskasmetallit voivat estää muiden hyvien terapioiden vaikutuksen ja puhdistuksen jälkeen terapiat toimivat paremmin.
  Tohtori Klinghardtin kehittämässä terapiakokonaisuudessa voimme työstää ja diagnostisoida kehon tason yllä mainitulla tavalla. Klinghardtin menetelmän kolme perustaa on 1. terve ihmisjärki, 2. kaikki tarvittavat objektiiviset tutkimukset diagnoosin tekemiseen (esim. verikoe, EEG, hyvät vaihtoehtoiset diagnostiikat) ja 3. kinesiologinen lihastesti.

  Kaiken takana vaikuttaa ihmisen psyyke ja hänen monesti raskaat elämänkokemukset. Jos nämä on tukahdutettu eikä ihminen ole käsitellyt niitä loppuun asti, heikentävät ne myöskin kehoa ja immuunivastetta. Ja tällaisia tapahtumia löytyy jokaisen ihmisen elämästä. Esim. rakkaan ihmisen kuolema, syvä suru ja jopa varhaislapsuuden tapahtumat heikentävät pysyvästi elinvoimiamme.
  Psyykkeen osa ihmisen terveydentilassa on kieltämättä suurin. Tosin on puute tehokkaista ja nopeista terapiamuodoista.
  Klinghardtin hoitokokonaisuuteen kuuluu myös hänen kehittämänsä bio-feedback-tekniikka, kinesiologisen testin avulla käymme keskustelua alitajunnan kanssa. Lihastesti reagoi esitettyyn kysymykseen jos se on stressiä alitajunnalle. Saamme lihasreaktion, alkujaan vahva lihas muuttuu heikoksi kun rasitamme lihasta. Määrätyn kyselytekniikan avulla voimme paikallistaa sairauteen liittyvät psyykkeen trauman.

  The hypothalamus plays a major role in the endocrine system
  The hypothalamus plays a major
  role in the endocrine system

  Kun psyykkeen traumat haetaan tietoisuuteen kyselytekniikan avulla ja kun tukahdutetut tunteet tulevat jälleen esiin ja ne koetaan uudelleen tapahtuu jo osa parantumista. Sen lisäksi tässä menetelmässä tunnelataus rauhoitetaan ja poistetaan pysyvästi hermostosta ja kehon muistista. Tähän tarkoitukseen käytämme värillisiä laseja ja silmänliikkeitä sekä tiettyä Aku-painallusta.
  Kun ensin potilaan psyyke hoidetaan yllä mainitulla tavalla, kehon tason hoitojen tehokkuus paranee huomattavasti ja keho reagoi voimakkaammin puhdistautuen ja kohottaen terveydentilaansa. Monessa tapauksessa pelkän psyykkeen hoidon jälkeen eri biokemiallisten näytteiden arvot ovat jo osaksi parantuneet (hormonitaso, pH-arvo, mineraalitaso, veriarvot jne.)

  Näistä tietojen pohjalta voimme rakentaa seuraavan mallin/ hypoteesin

  Oire
  Infektio
  Toksinen metalli
  Tukahdutettu
  trauma
  All the levels of the illness need
  to be taken in account

  Näkyvä oire on yleensä syynä potilaan hoitoon hakeutumiseen. Sen takaa löytyy usein krooninen infektio, sen alta löytyy heikentynyt ja muuntunut kehon biokemiallinen tila, joka on monessa tapauksessa raskasmetallien aiheuttama. Kaiken takaa löytyy tukahdutettujen traumojen heikentämä elinvoima, joka viime kädessä määrää kehon kyvyn parantua ja poistaa kuonaa ja myrkkyjä.

  Kokonaisvaltaisesti kaikilla tasoilla hoitaminen mahdollistaa parhaat mahdolliset tulokset ja ihmisen terveyden taso paranee pysyvästi. Menetelmän tehokkuuden ja tarkkuuden ansiosta potilas tervehtyy nopeammin sekä terapioiden määrä ja hoitojen hinta vähenee.

  Tarkempia tietoja ja lisää raskasmetallien puhdistusmenetelmistä voi lukea englannin ja saksan kielellä Tohtori Klinghardtin julkaisuista ja teksteistä, hänen nettisivuilta ja tästä kyseisestä lehdestä.

  Klinghardtin menetelmä on laajalti tunnettu ja hyväksytty terapiamenetelmänä Saksassa. Kahtena viime vuotena menetelmä on levinnyt muihin Euroopan maihin. Myös Amerikassa, missä Tohtori Klinghart asuu, menetelmää on opetettu jo pitkään.

  Myös Suomeen on suunnitteilla Klinghartin menetelmän koulutusta ja hänen tutkimustulosten ja tietojen tunnetuksi tekemistä. Tarpeellisten tarvikkeiden ja hänen suosittelemien tuotteiden saannin mahdollisuus, kokemusten vaihto ja menetelmällä työskentelevien tukeminen ovat myöskin tavoitteena.

  Artikkelin kirjoittaja toivoo yhteyden ottoja sekä antaa lisätietoja aiheesta.